Leones verplettert Varsseveld: op weg naar nacompetitie glorie?

Foto: CC0

In een cruciale wedstrijd om de weg naar de nacompetitie te effenen, schetste Leones een meesterlijk tableau tegen Varsseveld. Met het oog op het ontwijken van degradatiegevaar en mogelijk een glimp van promotie, waren de inzet en vastberadenheid hoog.

Leones, doorgaans beschouwd als een van de meest voetballende teams in de tweede klasse, opende de wedstrijd met een imponerend offensief. Het spel ontvouwde zich als een botsing van speelstijlen, met Varsseveld die de lange bal hanteerde om direct gevaar te stichten, terwijl Leones met bedachtzaam opbouwspel de druk op Varsseveld legde. Echter, ondanks deze tegenstellingen, bleven grote kansen schaars aan beide zijden.

Het noodlot sloeg echter toe voor Leones toen eerst controlerende middenvelder Cas van de Wal na een kwartier geblesseerd het veld moest verlaten, gevolgd door zijn collega Jaap Jansen een half uur later. Maar Leones toonde veerkracht door met de invallers Daniƫl van Leest en Dylan van de Ven nauwelijks terrein te verliezen. Hoewel beide teams kansen kregen voor rust, bleven de doelpunten uit.

Na de rust behielden beide teams een vergelijkbaar spelbeeld, maar Varsseveld drukte nu wat meer door en bracht Leones onder druk. Desondanks hield de verdediging van Leones stand. Met nog een kwartier op de klok brak Leones de ban en kwam op voorsprong. En kort daarop volgde nog een doelpunt, waarmee de drie punten veiliggesteld werden.

Met nog drie wedstrijden op het programma kan Leones nu ook mikken op de vierde plek, wat mogelijk de poort opent naar de nacompetitie voor promotie. Maar de volgende horde, op zondag 12 mei om 14.00 uur tegen Trekvogels, belooft een krachtmeting van formaat te worden. Trekvogels, evenzeer op twee fronten strijdend, zal Leones niet lichtzinnig tegemoet treden. De belangen zijn immens, de spanning onmiskenbaar. Het wordt een duel dat de toekomst van beide teams zal schetsen, een strijd die enkel de sterksten zullen overwinnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen