Unitas’28 2 schrijft geschiedenis met 1-0 overwinning op ONA’53 3 in bekerduel

In een historische wedstrijd afgelopen zondag heeft Wamel – Unitas’28 2 de bekerhistorie geschreven door ONA’53 3 uit te schakelen met een 1-0 overwinning. De Wamelnaren, onder leiding van trainer Frank Drost, toonden een indrukwekkende dosis strijd en inzet om de gerenommeerde ploeg van oud-profvoetballer Peter Wisgerhof te overbluffen.

Ondanks het technische spel van de tegenstander uit Wageningen wisten de thuisploeg kansen voor de gasten tot een minimum te beperken. Met wat geluk had Unitas’28 de score al voor rust kunnen openen, maar de uitstekende verdediging hield stand. In de tweede helft maakte invaller Hugo van der Steen al snel indruk door een grote kans voor de tegenstander van de doellijn te redden.

Naarmate de wedstrijd vorderde, bleef de thuisclub de bovenliggende partij, net als in de eerste helft. De beloning kwam nadat invallers Siem van Echteld en Lex Thijssen het veld betraden. Van Echteld passeerde behendig een Wageningse verdediger en schoot onberispelijk in de verre hoek, waarop ook de ONA’53 keeper geen antwoord had: 1-0. Ondanks dat verdere doelpunten uitbleven, bleef het tot het einde spannend. De voorsprong werd echter niet meer uit handen gegeven, waardoor de Wamelse ploeg dankzij deze overwinning de laatste zestien in hun bekertoernooi heeft bereikt.