Leones domineert derby tegen Beuningse Boys met overtuigende 4-0 overwinning

In de derby tussen Leones en Beuningse Boys werd de wedstrijd snel beslist, slechts een kwartier na het eerste fluitsignaal. Leones maakte optimaal gebruik van de harde wind en af en toe vallende regen, en wist al snel de druk op Beuningse Boys op te voeren. Dit leidde tot een aantal hoekschoppen en voorzetten die gedragen werden door de wind. Uit een van die hoekschoppen werd de bal voorbij de tweede paal gelegd, waar Bram Kooijmans met een indrukwekkende uithaal de bal over de keeper in de verre hoek deed belanden, wat resulteerde in de openingstreffer.

Kort daarna scoorde Jaap Jansen de 2-0 met een voorzet die eigenlijk bedoeld was voor een medespeler maar door de wind over de doelman zeilde. De voorsprong werd snel uitgebreid tot 3-0 toen Furkan Aksoy het goede voorbereidende werk van Haitam Chibane benutte. Een kwartier in de wedstrijd bracht Job Gielen de score op 4-0 met een doelpunt uit een hoekschop.

Na deze snelle doelpunten nam Leones duidelijk wat gas terug, en de resterende 75 minuten van de wedstrijd kabbelden voort zonder veel opwindende momenten. In de tweede helft had Beuningse Boys de wind in hun voordeel, maar ze slaagden er niet in om gevaarlijk te worden tegen het team van oud-Leonestrainer Martijn Bartels. Het dichtstbij een doelpunt kwamen ze nog toen Leones-doelman Jules Feelders bijna een natte bal in zijn doel liet glippen. Leones behield de voorsprong zonder veel moeite en was via Haitam Chibane nog dicht bij een treffer.

De derby begon veelbelovend maar eindigde in een overtuigende 4-0 overwinning voor Leones. Deze overwinning bracht Leones dichter bij de top van de ranglijst, aangezien koploper Varsseveld gelijkspeelde. Leones heeft komende zondag vrij, maar op zondag 12 november nemen ze het thuis op tegen Columbia uit Apeldoorn, dat momenteel onderaan de ranglijst staat.