Leones laat twee punten liggen in spannende uitwedstrijd tegen v.v. Vorden

VORDEN – In een enerverende uitwedstrijd tegen v.v. Vorden heeft Leones uiteindelijk een gelijkspel behaald, maar gezien het spelbeeld lieten ze ongetwijfeld twee kostbare punten liggen. Gedurende de gehele wedstrijd was Leones de betere ploeg, maar de tomeloze inzet van Vorden, gesteund door hun fanatieke thuispubliek, leverde de thuisploeg een punt op.

De wedstrijd begon met Vorden in de hoofdrol, waarbij ze Leones meteen onder druk zetten en op zoek gingen naar de openingstreffer. In de eerste 10 minuten kregen ze een kans, maar deze verdween net langs de verkeerde kant van het doel. Langzaam maar zeker wist Leones het tij te keren en het spel naar zich toe te trekken. Na een uitstekende actie van Haitam Chibane aan de linkerkant kwam de bal bij Daniël van Leest, maar zijn schot werd knap gestopt door de Vorden-doelman. Vorden kreeg nog een tweede kans, maar ook deze ging voorlangs. De druk van Leones nam toe, en met de regenval vlak voor rust kwam de beloning. Vanaf de rechterkant gaf Daniël van Leest een lage voorzet, en Laurens van Dreumel wist de bal doeltreffend te verlengen. Leones ging met een verdiende voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging Leones sterk van start. Een schot van Bram Kooijmans van zo’n 30 meter afstand was lastig te verwerken op het natte veld. Het spelbeeld bleef onveranderd; Leones was de betere voetballende ploeg, maar de onvermoeibare inzet van Vorden hield hen in de strijd. Haitam Chibane kreeg een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, maar op volle snelheid en vrij voor de doelman raakte hij de bal te hard, waardoor zijn lob over het doel vloog. Laurens van Dreumel was ook dichtbij de 0-2, maar zijn kopbal na een vrije trap van Bram Kooijmans spatte uiteen op de lat.

Na een half uur spelen kwam Vorden op gelijke hoogte toen Bram Garritsen de bal fraai binnentikte na een hoekschop. In de slotfase kon het nog beide kanten opgaan, maar de beste kans was voor Furkan Aksoy. Helaas werd zijn inzet tot een corner verwerkt door de doelman.

Door de uitslagen op de andere velden blijft Leones op de derde plaats in de ranglijst, maar de achterstand is iets opgelopen. Aankomende zondag staat de eerste Maas en Waalse derby voor Leones op het programma, wanneer ze Beuningse Boys ontvangen op hun eigen veld. De wedstrijd begint om 14.00 uur, en de Leones-fans kunnen zich opmaken voor een spannende lokale strijd.