Wamel houdt ongeslagen status vast na overwinning op SCD’33

Wamel, 31 oktober 2023 – In een meeslepende streekderby tussen Wamel en Unitas’28 tegen het laaggeplaatste SCD’33, wist Wamel haar ongeslagen status te behouden. De overwinning van 6-1 was een indrukwekkende prestatie, vooral in de tweede helft. Onder leiding van trainer Wout van Blijderveen toonde Wamel zich van zijn beste kant en liet weinig heel van de zwakke ploeg uit Deest.

De wedstrijd begon met veelbelovend voetbal en na een kwartier spelen opende Tom Derks de score voor Wamel. Het publiek ging uit zijn dak en kon niet veel later nogmaals juichen, want Kian Mannee verdubbelde al snel de voorsprong voor Wamel. Het leek erop dat SCD’33 geen antwoord had op de overweldigende aanval van Wamel. De eerste helft eindigde met een eigen doelpunt bij de thuisclub, wat de gasten van SCD’33 wat hoop gaf voor de tweede helft.

Echter, in de tweede periode stelde Wamel haar autoriteit vast. Yekta Demirtas en Tom Derks, de blonde parel van het team, voltooiden een hattrick en zorgden voor een ruime en welverdiende 6-1 overwinning. Het was een indrukwekkende vertoning van de Wamelse ploeg.

Helaas was er een donkere wolk boven deze anders sportieve wedstrijd. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt om maar liefst zeven gele kaarten en één rode kaart te trekken, waardoor de gasten met tien spelers eindigden. Dit deed echter geen afbreuk aan de prestatie van Wamel.

Met deze overwinning staat Unitas’28 nu op een knappe derde positie met 10 punten uit 4 wedstrijden. De fans kijken reikhalzend uit naar de volgende wedstrijd op zondag 5 november tegen UHC. Deze uitwedstrijd belooft opnieuw veel spektakel te bieden op sportpark Schaarweide in Hernen, waar de aftrap om 14.00 uur zal plaatsvinden. De winstkansen lijken ook daar zeer veelbelovend.