Inloopavond gebiedsontwikkeling Willemspolder

Foto: Dekker

Aan de overzijde van de Waal, tussen Ochten en Tiel, werkt Dekker aan de gebiedsontwikkeling van de Willemspolder. Graag nodigt dit bedrijf belangstellenden uit om met hen mee te denken over de toekomstige inrichting van dit gebied.

Het gaat om de eerste fase, het gebied in de uiterwaarden vanaf de Nieuweweg in IJzendoorn tot ca. 500 meter voor de Prins Willem-Alexanderbrug in Echteld. Een gebied met grootschalig agrarisch gebruik dat veranderd kan worden in een waterrijk natuurgebied met nevengeulen en eilandjes. Er wordt rekening gehouden met de maatschappelijke doelen:
◾️ de winning van zand, grind en klei voor de nationale bouwgrondstoffenbehoefte (o.a. voor de bouw van huizen);
◾️ hoogwaterveiligheid;
◾️ natuurontwikkeling;
◾️ landschapsontwikkeling en recreatie;
◾️ duurzaamheid en mobiliteit.

Voor Willemspolder fase 1 stelt Dekker een milieueffectrapportage op om de besluitvorming rond het inrichtingsplan te ondersteunen. Momenteel ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau ter inzage. Daarin staat beschreven wat er in de milieueffectrapportage wordt onderzocht. Zie publicatie door provincie Gelderland in Staatscourant 2020, 3936, datum 17-01-2020 op www.overheid.nl

Graag informeren zij u tijdens de inloopavond over onze plannen en beantwoorden wij uw vragen. Ze stellen het zeer op prijs als u met hen mee wilt denken over de toekomstige inrichting van de Willemspolder.

: Dekker
: dinsdag 11 februari 2020
: vrije inloop tussen 18.00 en 20.00 uur
: MFA De Rosmolen, Leliestraat 19, Beneden-Leeuwen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen