Sjors Sportief en Sjors Creatief op herhaling in Maas en Waal

Foto: CC0

Alle kinderen uit het basisonderwijs in zowel de gemeente Druten als West Maas en Waal ontvangen woensdag 5 februari het boekje Sjors Sportief/Creatief. De leerlingen die op zmlk-school De Kom zitten worden niet vergeten.

In het boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke en praktische manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in beide gemeenten. En om zo te ervaren wat past bij hun interesses en talenten. Met Sjors Sportief/Creatief hoeven de leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging of organisatie, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 kunnen zich vanaf woensdag 5 februari inschrijven voor activiteiten via www.sjorssportief.nl . Vanaf 15.30 uur is de inschrijving geopend.

Actief Maas en Waal

Het concept Sjors Sportief/Creatief, geïnitieerd en uitgevoerd door Actief Maas en Waal, is vorig jaar voor het eerst gelanceerd. Met ruim 1300 deelnemers is dit concept een succes gebleken. Het past in deze tijd en heeft naast een mooi boekje ook een speciale website. Ouders en kinderen kunnen op deze website het complete aanbod vinden en zich inschrijven voor de activiteiten. Voor de deelnemende verenigingen is deze website ook een hele ondersteuning. Hiermee wordt een groot stuk administratieve belasting weggenomen én de verenigingen kunnen het hele jaar door nog aanpassingen doen in hun aanbod.

Op dit moment zijn er ruim 70 organisaties die samen voor ongeveer een aanbod zorgen van bijna 150 activiteiten! Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele jaar 2020 door.

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid in zowel Druten als West Maas en Waal. Ook jeugd, onderwijs, sport en gezondheid zijn hierbij beleidsterreinen. Daarnaast onderstrepen de onderwijsinstellingen het belang hiervan voor de evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Het geeft ieder kind een éxtra kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen. Misschien ontdekken kinderen daardoor wel talenten die ze nog niet eerder bij zichzelf ontdekt hadden!

 

Foto’s: Pixabay CC0

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen