Zomerorkest Nederland doet Dreumel aan

Foto: CC0

Zomerorkest Nederland geeft woensdag 31 juli vanaf 20.00 uur een optreden, buiten voor Zaal ’t Centrum in Dreumel.

 

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken en drukbezochte festiviteiten. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van barok tot rock.

Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.
Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer.

 

Het repertoire van het harmonieorkest is zeer gevarieerd. Het wordt een heerlijk zomeravondconcert voor liefhebbers van sprankelende blaasmuziek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen