DijkenSport organiseert NK Me-Moveren

Foto: CC0

DijkenSport beleeft een jubileumjaar en heeft daarom nieuwe elementen toegevoegd aan het jaarlijkse programma. Onder andere het NK Me-Moveren.

Een Me-Mover is een stepapparaat met drie wielen dat aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. In samenwerking met TrainBuiten organiseert DijkenSport het Nederlands kampioenschap Me-Moveren. Dit vindt plaats op zaterdag 31 augustus.

Verder is een 1/8 triatlon nieuw het programma. Een 1/8 triatlon kent drie onderdelen: vijfhonderd meter zwemmen, twintig kilometer zwemmen en vijf kilometer hardlopen. Denk je, dat is me net te gortig, dan kun je ook als team van drie personen deelnemen aan de triatlon. Ieder legt dan een van de drie onderdelen af.

 

Omdat dit jaar de twintigste editie van DijkenSport plaatsvindt, keert de marathon terug. Niet in het weekend van 31 augustus/1 september, maar op 2 juni. Er wordt een hele marathon gehouden, een halve en een estafette. Tevens zijn er die dag wandeltochten van 42,2 en 21,1 kilometer en is er een familiewandeling tussen de dorpen.

 

De skeelertocht in het Dijkensportweekend is dit jaar weer een wedstrijd, van twee rondes van 33,5 kilometer. Recreanten die niet meedoen voor een klassering, kunnen na een ronde uitstappen.

 

Het is duidelijk: DijkenSport is volop in beweging.

 

 

 

Reacties