Hux Sport op open dag Pax Christi College

Foto: Hux Sport

Het Pax Christi College hield gisteren een open dag. Hux Sport was daarbij om kinderen kennis te laten maken met kickboksen. Hux Sport werkt al elf jaar samen met het Pax.

 

 

Theo de Jong van Hux Sport vertelt: ,,Trainster Marianne Vink en ik zijn zaterdag op de vestiging van het Pax aan de Klepperheide in Druten geweest. We gaven niet echt een clinic, maar waren in een sportzaal aanwezig om ouders en kinderen te laten zien dat kickboksen ook op school gegeven wordt. De kinderen hadden zaterdag de mogelijkheid om onder begeleiding kennis te maken met deze sport.”

 

Hux Sport en het Pax Christi College werken al elf jaar samen. Theo geeft de meeste trainingen, zowel in Druten als Beneden-Leeuwen, van vmbo 1 t/m vwo 6.

,,Op de Havo in Druten kunnen de leerlingen in het tweede jaar voor Sports kiezen” legt Theo uit. Ze volgen dan vijf uur per week sportlessen. ,,Van mij krijgen ze dan drie weken een dubbel blok kickboksen en weerbaarheid. Weerbaarheid in de brede zin van het woord, dus van fysieke technieken tot lichaamshouding. Ik ben namelijk naast kickbokstrainer ook politieagent en docent gevarenbeheersing.”

Tijdens de open dag heeft Theo de bezoekers uitgelegd hoe het Pax Christi College investeert in een gevarieerd sportaanbod. Het Pax huurt externe partijen in als er onvoldoende expertise op school is of om de jeugd met diverse sporten kennis te laten maken. ,,Ik vind het weer een eer dat een scholengemeenschap als het Pax Christi College ons vraagt als externe partij om tijdens de open dag aanwezig te mogen zijn. Voor Marianne en mij was het weer een dag die voorbij gevlogen is. We hebben we naderhand nog gezellig nagepraat over een dag vol lachende kinderen, leuke gesprekken met ouders en andere bezoekers.”

 

Reacties