Onthulling eerste kunstwerk Kindergemeenteraad

Foto: Houston Museum of Natural Science

Het plan Kunstwerk in dorpshuizen van de Mariënhof uit Alphen won donderdag 17 mei de kindergemeenteraad West Maas en Waal. Na de Kindergemeenteraad is er overleg geweest tussen de Mariënhof, kunstenaar Bram de Winter en de gemeente om het eerste schilderij nog voor de zomervakantie te kunnen onthullen. En dat is gelukt.

Op woensdag 27 juni om 11.00 uur zal het eerste schilderij door burgemeester Vincent van Neerbos worden onthuld in dorpshuis De Hucht, Schoolstraat 4 in Alphen. Alle deelnemers aan de Kindergemeenteraad zijn uitgenodigd om bij deze onthulling aanwezig te zijn. De kinderen van groep 8 van de Mariënhof en kunstenaar Bram de Winter zullen nogmaals uitleg geven over het kunstwerk.

School vissen

Op het eerste schilderij is de kaart van de gemeente West Maas en Waal gevormd tot een vis. Vergelijkbaar met de coelacanth vis. Deze vis heeft kenmerkende vlekken. Op het eerste schilderij vertegenwoordigt de gouden vlek het dorp Alphen. Na de zomervakantie zullen de overige zeven schilderijen aangeboden worden aan alle dorpshuizen in de dorpen van West Maas en Waal.
Het idee van de kinderen hierachter is dat de acht vissen samen een school vormen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen