OBS De Wijzer boekt goede resultaten met IPC

Foto: CC0

Openbare basisschool De Wijzer maakt vier jaar gebruik van het zogeheten International Primary Curriculum en is daar zeer tevreden over. Het digitale curriculum, oftewel leerplan, werkt met thema’s die verschillende vakken met elkaar verbinden.

Een thema kan bijvoorbeeld scheepvaart zijn. In de aardrijkskundeles gaat het dan over de plekken waar schepen naartoe varen en over de landen met grote havens. Bij geschiedenis kan de historie van scheepvaart aan de orde komen. In de muziekles is ruimte voor zeemansliederen. Bij handenarbeid is het mogelijk een scheepje te knutselen. Rekenen is ook al een optie. Hoeveel containers van 10 bij 5 meter passen er op een schip met een dek van 100 bij 20? IPC combineert kennis, vaardigheden en inzicht.

Op dit moment is De Wijzer bezig met de implementatie van MijnRapportfolio. IPC-coördinator Tom van Kaauwen: “MijnRapportfolio geeft een volledig beeld van de ontwikkeling van het kind via de onderdelen, Zo ben ik, Zo leer ik/Zo speel ik, Zo werk ik, Talenten en Vaardigheden.”

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen