Het heeft zijne majesteit behaagd…

Foto: Rijksoverheid

Burgemeester Vincent van Neerbos mocht vandaag aan vier inwoners van de gemeente West Maas en Waal een Koninklijke onderscheiding uitreiken. Cobie van Rooij-Smits en Hans Boerakker uit Dreumel, Gert Lemmers uit Beneden-Leeuwen en Mari van Nistelrooij uit Altforst zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Cobie van Rooij-Smits

Cobie van Rooij-Smits zet zich op tal van vlakken in voor de Dreumelse gemeenschap. Hieronder een overzicht van haar vele verdiensten.

1986 – heden vrijwilliger van de St. Christoffelparochie: Ze is onder andere verantwoordelijk voor de administratie, de bloemversiering tijdens feestdagen en beheert de financiën.
1989 – 2006 vrijwilliger Stichting Activiteiten Dreumel
2002 – heden penningmeester/vrijwilliger van de Seniorenbond Dreumel. Begeleider in de beweegtuin, organisator van dagreisjes, gastvrouw van de Open Eet Tafel in Dreumel en ze verzorgt de prijzen voor de bingo en attenties voor leden van de Seniorenbond die 80 jaar worden.
2002 – heden penningmeester van de Kunstbus WMW in Dreumel, een project waarbij leden 55 jaar en ouder worden gebracht en opgehaald voor een bezoek aan de schouwburg.

Hans Boerakker

Hans Boerakker is onder andere al bijna veertig jaar betrokken bij de wandelvierdaagse Dreumel. Maar dat is niet zijn enige verdienste, getuige onderstaand overzicht.

1980 – 1992 secretaris muziekvereniging St. Barbara
1980 – heden secretaris/voorzitter wandelvierdaagse Dreumel
1996 – heden bestuurslid Vereniging Huurders Belangen Rivierengebied/ voorzitter bewonerscommissie van woonstichting De Kernen
1997 – heden verkeersregelaar bij activiteiten van andere verenigingen
2002 – heden organisator dansavonden bij Dansvereniging

Gert Lemmers

Gert Lemmers was al een beetje koninklijk voor hij benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is namelijk Prins van de Braoiers geweest. Hieronder een beknopte weergave van zijn vele verdiensten.

1969 – 2000 bestuurslid/scheidsrechter/jurylid van zwem- en waterpolovereniging Aqualeon
1978 – heden prins/lid Raad van Elf/senator van carnavalsvereniging De Braoiers
1995 – 2011 maaltijdbezorger tafeltje dek je
1997 – heden vrijwilliger Dag van Leeuwen
2008 – heden vrijwilliger werkgroep Historische Gemotoriseerd Verkeer van de Historische Vereniging Tweestromenland

Mari van Nistelrooij

Mari van Nistelrooij draagt op tal van manieren bij aan de leefbaarheid van het kleinste dorp van Maas en Waal. Zie hieronder wat Mari zoal in Altforst doet en gedaan heeft.

1975 – 1981 secretaris Kath. Werkende Jongeren
1980 – 1996 redactielid carnavalsblad/president/voorzitter Carnavalsver. De Kikvorsche.
1995 – heden secretaris Dorpscomité Altforst
1995 – heden penningmeester Pinkstervaria Altforst
1996 – heden bestuurslid voetbalver. AAC-Olympus

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen