Boven-Leeuwen viert Koningsdag

Foto: Citynews

Uiteraard viert ook Boven-Leeuwen Koningsdag. Het Oranjecomité haalt alles uit de kast om de kinderen een leuke dag te bezorgen. (en hun ouders en overige belangstellenden natuurlijk ook).

Wethouder Bert van Swam, een echte Boven-Leeuwenaar, opent Koningsdag om 10.00 uur. Als de vlag in top hangt, start de optocht met versierde fietsen. Fanfare Arezzo verleent medewerking aan de festiviteiten.

Als de fietsers arriveren in Leefpark Groenewoud, rond de klok van 10.30 uur, begint een scala aan activiteiten. Er is een vrijmarkt, er zijn creatieve workshops, kinderen mogen timmeren en zich uitleven op de stormbaan. Op het water van de Wiel kan de jeugd aquarollen. Wie van schieten houdt, treft het. Boogschieten en blaaspijpschieten staan op het programma. Blaaspijpschieten is schieten met een stuk pvc-buis. Het kan met pijltjes van papier of met besjes. De bessen van de sneeuwbes lenen zich er perfect voor, maar die zijn nu nog niet rijp. Kinderen die de jeu de boulessport willen ontdekken, vinden in de leden van Le Moulin enthousiaste leermeesters. Boeren melken nauwelijks meer handmatig, de kinderen uit Boven-Leeuwen wel. De koe geeft alleen geen melk, maar ranja. Om en nabij 14.30 uur eindigt het programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen