Doeboek Gemeenteraadsverkiezingen aangeboden aan basisscholen

Foto: gemeente West Maas en Waal

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart ontvangen alle basisscholen in West Maas en Waal een ‘Doeboek Gemeenteraadsverkiezingen’ van de gemeente. Het boek gaat (uiteraard) over de gemeenteraadsverkiezingen.

Wethouder Bert van Swam reikte het eerste exemplaar uit aan de directeur van basisschool De Leeuwenkuil. De andere scholen ontvangen het boek na de carnavalsvakantie. Dit jaar wordt er ook weer een Kindergemeenteraad gehouden.

Doeboek Gemeenteraadsverkiezingen

Het Doeboek Gemeenteraadsverkiezingen van Promedos gaat onder andere in op wie de baas is in de gemeente, hoe een politieke partij opgericht wordt en hoe kinderverkiezingen op scholen georganiseerd kunnen worden. Daarnaast staan er rebussen, testjes en quizzen in het boek.

Kindergemeenteraad

Vorig jaar startte West Maas en Waal met de Kindergemeenteraad. Dit vanuit het thema Jeugd en politiek. Ook dit jaar spelen de basisscholen het spel Democracity in de raadzaal van het gemeentehuis. De leerlingen worden uitgedaagd met elkaar een concreet en uitvoerbaar plan te bedenken om over te debatteren tijdens de Kindergemeenteraad. Op 17 mei vindt de Kindergemeenteraad plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen