Wandelingen voor mantelzorgers

Foto: CC0

Mary van der Linde, zelf een ervaren mantelzorger, verzorgt met haar bedrijf Happiness in Progress wandelingen voor mantelzorgers. Vanaf maart 2018 biedt ze een serie van zeven wandelingen aan. Zes daarvan voeren door West Maas en Waal, de zevende start net buiten de gemeentegrens.

De wandelingen zijn op donderdag 1 maart, maandag 19 maart, dinsdag 10 april, woensdag 9 mei, donderdag 31 mei, maandag 18 juni, en dinsdag 10 juli. Verbinding, beweging, genieten van de natuur, een luisterend oor en natuurlijk gezelligheid staan voorop. Elke tocht start om 10.00 uur met koffie/thee, iets lekkers en een voorstelrondje. Daarna begint de wandeling, die duurt ongeveer anderhalf uur en gaat langs de rivieren, over onverharde paadjes, landwegen en dijken. Rond 12.30 uur zijn de deelnemers terug op de plek waar ze zijn gestart.

Wat levert ‘Walking back to Happiness’ u op?

• In de eerste plaats een leuke ochtend met aandacht voor ú.

• U ontmoet andere mantelzorgers; misschien wel iemand uit uw eigen dorp of wijk.

• U wisselt ervaringen uit; mogelijk herkent u uw situatie in het verhaal van een ander.

• Wandelen draagt bij aan een goede balans tussen zorgen voor uzelf en zorgen voor een ander.

Kosten en betaling:

Een wandeling kost 7,50 euro per persoon. Mary verzoekt deelnemers dit geld voor de wandeling over te maken op bankrekeningnummer NL41RABO 0312 5708 56 t.n.v. Happiness in Progress. U ontvangt uw bijdrage retour indien de wandeling niet doorgaat, als u zelf ziek wordt of wanneer u niet kunt wandelen door onverwachte omstandigheden rond degene waarvoor u zorgt.

Appelternse wandeling

Donderdag 1 maart
Bij een wandeling in en rond Appeltern mag landgoed de Heerlijkheid Appeltern niet ontbreken. Ook speelt de Nieuwe Wetering een rol. We lopen over verharde landwegen en onverharde bospaden.

Tussen Maas en Waal

Maandag 19 maart
Deze keer een prachtige wandeling langs de Maas èn de Waal, even over de grens met Maasdriel. We wandelen over verharde en onverharde wegen, door gras, en eventueel over het Waalstrand.

Maas en Waals boerenland

Dinsdag 10 april
Houdt u van rustige landwegen met bomenrijen kies dan voor deze wandeling rond het Dreumelse veld. Wanneer de bodem het toelaat wandelen we door het natuurgebied langs de Merenweg. Deze wandeling is iets langer dan de andere wandelingen.

Alphense wandeling

woensdag 9 mei
Tussen Alphen en Moordhuizen genieten we, geheel over verharde wegen, van het mooie uitzicht op de uiterwaarden en de Maas, van de Galloway runderen, en van het landelijke karakter van de dijk.

Dreumelse wandeling

donderdag 31 mei
Uiterwaarden, Waalstrand, landwegen, bospaadjes èn de dijk: een gevarieerde wandeling ten zuidenwesten van Dreumel!

Wamelse wandeling

maandag 18 juni
Prachtig, deze wandeling ten noorden van Wamel, over de zomerdijk, De Hul en de Waalbandijk. We wandelen over verharde en onverharde landwegen en door gras.

Klompenpad ten zuiden van Beneden-Leeuwen

dinsdag 10 juli
Vindt u het leuk door weilanden en langs de Grote Wetering te wandelen? Is het passeren van smalle bruggetjes en prikkeldraad met houten opstapjes geen probleem, dan is deze wandeling iets voor ú.

Tips

• Gym- of wandelschoenen met profiel zijn aan te raden.
• Neem bij warm weer voldoende drinken, een pet of hoed en zonnebrandcrème mee.
• Informatie over de plek waar we verzamelen ontvangt u na uw aanmelding.

Aanmelden

Stuurt u een mail naar [email protected] of belt u 06-1804 1346. Bij uw aanmelding ontvangt Mary graag uw naam, telefoonnummer en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen. Indien een wandeling niet doorgaat, ontvangt u tijdig bericht.

Reacties

article
2647
Wandelingen voor mantelzorgers
Mary van der Linde, zelf een ervaren mantelzorger, verzorgt met haar bedrijf Happiness in Progress
https://west-maas-en-waal.nieuws.nl/nieuws/2647/wandelingen-voor-mantelzorgers/
2018-02-07T12:39:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/372/2018/02/07123943/hiking-1149985_960_720.jpg
Nieuws