Wethouder Bos bezoekt bijzondere woningen

Protestantse kerk Maasbommel
Protestantse kerk Maasbommel
Foto: Gemeente West Maas en Waal

De afgelopen tijd bezocht wethouder Sander Bos een aantal projecten vanuit het nieuwe woningbouwbeleid van West Maas en Waal. Hij ging naar de protestantse kerk in Appeltern, de voormalige Rabobank in Boven-Leeuwen en de hervormde kerk in Maasbommel. Dankzij het toetsingskader woningbouw worden deze gebouwen verbouwd tot woning, soms in combinatie met bedrijvigheid.

Woonvisie en toetsingskader woningbouw

In mei 2016 is de Woonvisie vastgesteld. Hierin is opgenomen dat bij de realisatie van woningen uitgegaan wordt van ‘de juiste woning, op de juiste plek, op het juiste moment’. Om dit te kunnen beoordelen is een toetsingskader woningbouw vastgesteld. Dit kader dient om te kunnen bepalen of woningen een bijdrage leveren aan de ruimtelijke kwaliteit en identiteit van de dorpen in West Maas en Waal. Wethouder Bos: “De methode biedt iedereen gelijkwaardige kansen op een project en beloond kwaliteit”.

Eerste tranche

Eind 2016 konden voor het eerst initiatieven ingediend worden. Bij deze eerste tranche kwamen 23 verzoeken binnen uit alle dorpen. Ieder verzoek is getoetst aan de hand van het toetsingskader woningbouw. Uiteindelijk kregen twaalf initiatieven direct groen licht en later nog eens vijf. Meteen daarna zijn de initiatieven opgestart. De uitvoering van een aantal initiatieven, waaronder de Koningstraat in Wamel, het CHV gebouw en de Industrieweg in Dreumel, loopt nog.

Volgende tranche

In de tweede helft van 2018 wordt de volgende tranche opengesteld. Dan kunnen weer verzoeken worden ingediend voor het realiseren van woningen.

Voormalige Rabobank Boven-Leeuwen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen