Informatieavond in Beneden-Leeuwen over Samenloop voor Hoop

Foto: CC0

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette heeft elke editie een bijzonder programma voor bezoekers, boordevol muziek en activiteiten. Mandy van de Kamp is bezig een SamenLoop voor Hoop in Beneden-Leeuwen op te zetten, in navolging van de editie in 2014.

Ze zoekt vrijwilligers die dit grootscheepse, indrukwekkende evenement mee willen organiseren. In De Rosmolen in Beneden-Leeuwen is op dinsdag 31 oktober van 19.30 tot 21.00 uur een informatieavond over de SamenLoop voor Hoop. Aanmelden is gewenst, dit kanĀ  via [email protected].

Oorsprong

SamenLoop voor Hoop stamt uit de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen.

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding heeft een website, www.samenloopvoorhoop.nl met uitgebreide informatie over de estafette.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen