Hertenpark feestelijk heropend

Foto: 's Heeren Loo

Waar partijen samenwerken komen mooie dingen tot stand. Dat werd vanmiddag heel duidelijk bij de druk bezochte feestelijke heropening van het hertenpark in Druten. Het hertenpark bestaat al tientallen jaren, maar in de afgelopen jaren werd het enorm opgeknapt. De gemeente Druten, ’s Heeren Loo Boldershof, verschillende sponsoren, Stichting Behoud Hertenpark en vele andere vrijwilligers droegen allemaal op hun manier een steentje bij.

Social Sofa: zo werd er door vrijwilligers een half jaar lang hard gewerkt aan een zogenoemde ‘social sofa’. Met een geweldig resultaat. Er staat nu een prachtige bank van mozaïek. Een echte blikvanger, waarop de bezoekers van het hertenpark een praatje kunnen maken en elkaar zo beter kunnen leren kennen.

Beheerdershuisje: tijdens de heropening werd ook de nieuwe naam van het beheerdershuisje onthuld: De kloek. Het huisje is bedoeld voor pauze, lunch en toiletbezoek van de cliënten van ’s Heeren Loo die in het hertenpark werken. Heel fijn, want nu hoeven ze hiervoor niet meer steeds op en neer te lopen naar het terrein van Boldershof. Dat betekent dat ze meer tijd aan hun werkzaamheden kunnen besteden. En dat komt ten goede aan de gezondheid van de dieren, aan het werkplezier van de cliënten, èn aan het plezier van buurtbewoners en bezoekers van het hertenpark.

Ooievaarspaal: de ooievaarspaal stond er al even, maar was dringend aan vervanging toe. Er staat nu een geheel nieuwe paal, met hopelijk binnenkort een jong ooievaarsgezin.

Hertenpark: het hertenpark in Druten ligt midden in het dorp, in een parkachtige omgeving. In dit wandel- en rustgebied groeien veel verschillende planten en bomen. Ook zijn er drie weides met dieren, zoals damherten, de zeer zeldzame Girgentana-geiten, dwerggeiten, Steinbacher ganzen, Walliser schwarznase schapen en pluimvee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen