Gewichtsbeperking op Parallelbanen Prins Willem Alexanderbrug (N323) in Gelderland

Foto: Niekleair

De Provincie Gelderland heeft aangekondigd dat er vanaf vrijdag 29 september een belangrijke verandering is ingevoerd op de parallelbanen van de Prins Willem Alexanderbrug (N323). Deze maatregel zal naar verwachting minimaal een jaar van kracht blijven en heeft betrekking op een gewichtsbeperking voor voertuigen die gebruik maken van deze brug.

Gewichtsbeperking en Verkeerslichten

De maximale toegestane belasting voor voertuigen op de parallelbanen van de Prins Willem Alexanderbrug is nu vastgesteld op 45.000 kg, zoals duidelijk aangegeven wordt met verkeersborden. Om ervoor te zorgen dat voertuigen met lading hun gewicht gelijkmatig verdelen, zijn verkeerslichten geïnstalleerd. Dit betekent dat slechts één zwaar voertuig tegelijkertijd op de parallelbanen mag rijden.

Deze maatregel is genomen met het oog op de veiligheid van de brug en het voorkomen van overbelasting. Het is van groot belang dat bestuurders zich bewust zijn van deze gewichtsbeperking en de verkeerslichten respecteren om een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer te waarborgen.

Meer Informatie

Voor uitgebreidere informatie en updates met betrekking tot deze gewichtsbeperking op de Prins Willem Alexanderbrug (N323) verwijzen we u graag naar de officiële website van de Provincie Gelderland: www.gelderland.nl/N323. Hier vindt u alle benodigde details en aanvullende informatie met betrekking tot deze maatregel.

De Provincie Gelderland benadrukt het belang van naleving van deze gewichtsbeperking om de veiligheid van de brug en het verkeer te waarborgen. We vragen alle weggebruikers om begrip en medewerking in deze periode van tijdelijke maatregelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen