Kom kijken en ruiken bij de Ondermijningsbus in Beneden-Leeuwen

Foto: Gemeente Beuningen

Beneden-Leeuwen, 6 oktober 2023 – Inwoners van Beneden-Leeuwen en omliggende gebieden krijgen een unieke kans om meer te leren over ondermijnende criminaliteit en hoe ze kunnen helpen om hun gemeente veilig te houden. Op zaterdag 7 oktober staat de Ondermijningsbus op het parkeerterrein van de Jumbo in Beneden-Leeuwen, van 8.30 tot 12.30 uur.

De Ondermijningsbus is een mobiel educatief initiatief dat mensen bewust maakt van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Tijdens het evenement kunnen bezoekers informatie krijgen over verschillende aspecten van criminaliteit, waaronder de gevaren van een hennepkwekerij en de productie van (synthetische) drugs. Daarnaast wordt er uitgelegd wat ondermijnende criminaliteit precies inhoudt en hoe je signalen van diverse vormen van ondermijnende criminaliteit kunt herkennen in je eigen omgeving.

Een belangrijk aspect van de Ondermijningsbus is de nadruk op anonimiteit. Bezoekers zullen leren dat ze verdachte situaties (anoniem) kunnen melden bij Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800 7000. Dit helpt de autoriteiten om sneller in te grijpen en de veiligheid in de gemeente te waarborgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen