Schot in nieuwbouw bij Leones

Foto: Leones

Het kan in Beneden-Leeuwen niemand ontgaan zijn, sinds enkele weken wordt er volop gebouwd aan het nieuwe clubgebouw op sportpark “Het Zijvond”. Nadat eind september begonnen was met de graafwerkzaamheden voor het gebouw waar een gedeelte onder de grond komt te liggen, klonk op maandag 5 oktober een staccato gedreun, dat gedragen door de wind in heel Beneden-Leeuwen te horen was. Maar liefst 109 betonnen palen van 9 meter lengte moesten de grond in om als stevige basis voor de nieuwbouw te dienen.

Nu 2 weken later is er al behoorlijk wat gedaan en zijn de contouren van de nieuwbouw zichtbaar. De dronebeelden die gemaakt zijn geven een mooi beeld van de voortgang in de bouw. Via de link onderaan dit stukje is een filmpje te zien met deze dronebeelden en foto’s.

Een al decennia gekoesterde wens van Leones komt nu eindelijk uit, namelijk een nieuw clubhuis, kleedkamers en bestuurskamer. Veel ideeën zijn de revue gepasseerd waarbij ook nog een verhuizing naar het Leeuwense Veld langs is gekomen.

Uiteindelijk is er een ingenieus plan ontwikkeld waarbij de vereniging in samenwerking met overheid (de gemeente West Maas & Waal) en industrie (H&S Coldstores BV) een plan heeft ontwikkeld waarbij er voor alle drie de partijen een win-win situatie is ontstaan. Leones raakt het huidige hoofdveld daarbij kwijt, maar met het reeds aangelegde kunstgrasveld, voorzien van de allernieuwste technieken, is de belastbaarheid van het sportpark dusdanig verhoogd dat het “verlies” van een veld geen probleem is.  Daarnaast kan er nu dus een clubgebouw worden gerealiseerd waarbij clubhuis, bestuurskamer, kleedkamers en tribune in één gebouw worden geïntegreerd.

Het unieke van het dit duurzame gebouw is dat het komt te liggen tussen het veld dat straks als hoofdveld gaat functioneren en het kunstgrasveld zodat de supporters straks vanaf de tribune de wedstrijden op deze velden kan volgen. In het nieuwe gebouw zullen de kleedkamers half ondergronds worden gebouwd terwijl daarboven de overige faciliteiten komen.

Na de realisatie van de nieuwbouw zal de huidige ingang, nu nog idyllisch gelegen tussen de huizen aan Het Zijveld, naar de zuidkant van het sportpark namelijk aan De Peel die ook heringericht gaat worden. Leones bouwt dus met regionale partners aan een bestendige toekomst. De planning is dat in mei 2021 de nieuwbouw in gebruik kan worden genomen.

Reacties