Leones sleept overwinning uit het vuur in Eindhoven

Leones speelde een uitwedstrijd in Eindhoven tegen AV Eindhoven. Het werd een wedstrijd waarbij Leones de 1e helft gevaarlijke was en de 2e helft de meeste tijd probeerde tegen te houden waarbij het Leones uiteindelijk met veel moeite lukte de 1-2 overwinning te boeken.

In de eerste helft was het eerste wapenfeit voor Leones. Een schot van Joshua Lopez Cuijten ging maar net over. Eindhoven was de ploeg met het meeste balbezit gedurende de eerste helft en kreeg kleine kansjes maar vond telkens de defensie of doelman Noud Koppers op hun weg. Leones was gevaarlijker door snel te schakelen bij balveroveringen. Het 4-4-2 systeem werkte prima en leverde goed defensief maar ook offensief het nodige op. Een counter via Bram Kooijmans eindigde met een onzuivere pass op Danny de Lorijn. Ook een steekbal van Marc Haraux op Danny de Lorijn was net niet zuiver genoeg. Net voor het half uur was er gevaar door Eindhoven AV toen Noud Koppers een goed schot uit de hoek kon tikken. De aansluitende corner werd net naast getikt. Na nog 2 gevaarlijke corners van Eindhoven AV was het Leones dat op voorsprong kwam toen Danny de Lorijn een voorzet van Jake v.d. Ven in schoot en Jurre Basten het doeltreffende tikje gaf. Hierna werd Leones sterker en bleef het kansen creƫren en kwam op 0-2 toen Danny de Lorijn een voorzet van Marc Haraux binnen kopte. Nog voor rust kreeg Bram Kooijmans nog 2x een kans om de voorsprong uit te breiden, maar vrij voor de keeper wist hij hem niet te passeren en een inzet werd knap door de doelman corner gewerkt.

In de 2e helft zette Eindhoven AV een tandje bij en Leones kwam zwaar onder druk, maar de stugge Leeuwenaren hielden lang stand. Slecht sporadisch kwam Leones er nog uit. Leones wisselde een paar keer om verse spelers in te brengen om te proberen Eindhoven AV in bedwang te houden. Via Jorick v. Veenendaal, Giovanni Leidelmeijer en Bram Kooijmans waren er nog een kansje of 3 maar echt gevaarlijk werd Leones niet meer. Bij Leones moest doelman Noud Koppers regelmatig in actie komen en ook werd er door Eindhoven AV diverse keren naast geschoten. Na ruim een half uur kwam Eindhoven AV op 1-2 toen Michel Leoin-Payo een voorzet binnen werkte. In een zeer spannende slotfase wist Leones de voorsprong te verdedigen. Beide teams eindigden de wedstrijd met 10 man toen zowel Bram Kooijmans van Leones als Stephanus Reker tegen de 2e gele kaart op liepen.

Leones staat na deze overwinning op een 2e plaats al moet daarbij worden aangetekend dat er verschillende teams minder wedstrijden speelden. Ook op deze zondag werden er weer 3 wedstrijden afgelast. Hopelijk kan Leones volgende week weer in actie komen. Dan staat er weer een uitwedstrijd op het programma bij Rhode/Van Stiphout Bouw in St. Oedenrode om 14.30 uur.

Opstelling Leones: Noud Koppers, Jef v. Hoeve (65e Jorick v. Veenendaal), Dries Belaraj, Bram v. Tiem, Sebastiaan v.d. Werf, Jake v.d. Ven, Marc Harlaux, Joshua Lopez Cuijten (70e Giovanni Leidelmeyer), Jurre Basten, Danny de Lorijn (75e Luke v.d. Ven), Bram Kooijmans. VCG