Leones naar overtuigende winst in spookduel

Foto: CC0

Voor de eerste maal in het 91 jarig bestaan moest Leones een thuiswedstrijd afwerken zonder dat er publiek aanwezig mocht zijn. Tegenstander was het gepromoveerde Berghem Sport. De reserves van Leones hadden plaats genomen op de tribune om zo wat beschut te zijn tegen de harde wind. Een paar vertegenwoordigers van beide clubs waren aanwezig en een paar trouwe supporters stonden achter de hekken op de straat te kijken. Maar met een zeer overtuigende 8-3 overwinning werd het duel afgesloten waarbij Bram Kooijmans de grote man was met 4 doelpunten.

Al snel werd duidelijk dat Leones niet al te veel te vrezen had van de tegenstander. Leones domineerde en sporadisch werd Berghem Sport gevaarlijk. Binnen de 10 minuten was het al raak voor Leones. Bram Kooijmans draaide vanaf rechts de bal in naar het doel en geholpen door de wind verdween de bal in de verre kruising binnen. Na een kwartier was het al 2-0 toen Leones een penalty kreeg voor het neerhalen van Joshua Lopez Cuijten in de 16 meter. Bram Kooijmans benutte deze kans rustig. Hierna ontwikkelde Berghem Sport wat druk en kreeg een paar kansjes waarvan de grootste voor Davy v.d. Leur, maar zijn inzet ging in het zijnet. Binnen het half uur was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Danny de Lorijn kreeg de bal op de 11 meter aangespeeld met de rug naar het doel, met een mooie beweging speelde hij zich vrij, draaide snel en schoot uit stilstand de 3-0 binnen. Leones ging wat gemakzuchtiger spelen en dat gaf Berghem Sport de gelegenheid iets dichterbij te komen door een doelpunt van Davy v.d. Leur. Nadat Leones via Marc Harlaix en Bram Kooijmans 2 kansrijke vrije trappen gestopt zag worden door doelman Denny Witjes liepen de Leeuwenaren snel uit naar de 6-1 ruststand. Joshua Lopez Cuijten scoorde met een goede  actie door het centrum de 4-1. Bram Kooijmans scoorde zijn hattrick door een goede aanval af te ronden en in de laatste minuut scoorde Danny de Lorijn op aangeven van Giovanni Leidelmeyer de 6-1.

Met deze ruststand is de wedstrijd natuurlijk gespeeld en dat was ook te zien aan het spel. Leones was minder scherp dan voor rust. Toch wist Leones verder uit te lopen naar 7-1 nadat Bram Kooijmans zijn 4e scoorde op aangeven van Joshua Lopez Cuijten. Berghem Sport kwam vervolgens 2x tot scoren mede doordat de concentratie bij Leones duidelijk minder was. Bram Kappen kon vrij eenvoudig door het centrum komen en scoorde beheerst. Even later benutte Donny van Herpen na een wat onnodige overtreding in de 16 meter. Een 2e penalty voor Berghem Sport werd opnieuw genomen door Donny van Herpen, maar ditmaal wist Noud Koppers de inzet te stoppen. Het slot akkoord van de wedstrijd was voor Leones. In de blessure tijd anticipeerde Giovanni Leidelmeyer uitstekend op een diepe bal en met een mooie boogbal bepaalde hij de eindstand op 8-3.

Op de ranglijst staat Leones nu 4e, maar daarbij moet worden aangetekend dat er al een paar wedstrijden zijn afgelast en een aantal teams pas 2 of zelfs maar 1x in actie kwamen. Voor Leones staat er zondag een uitwedstrijd op het programma. Leones mag op bezoek bij Eindhoven AV om 14.30 uur en ook deze wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld.

Reacties