Hatert makkelijke prooi voor DSZ

DSZ heeft de eerste thuiswedstrijd van de competitie gewonnen van Hatert. Moeizaam maar met overmacht werd het verschil pas laat in de wedstrijd gemaakt.

De eerste helft begon zeer spectaculair, al in de 2de minuut kwam DSZ op voorsprong. Op aangeven van Jasper van Dreumel scoort zijn broer Maarten met een beheerste schuiver. De toon was gezet en aangezien Hatert in de openingswedstrijd dik had verloren leek dat ook vandaag deze kant op te gaan. De kansen voor DSZ stapelden zich op en de ene aanval na de andere aanval werd op de mat gelegd. Hatert had daar niets tegenover te stellen. Pas in de 34ste minuut kreeg Hatert zijn eerste kans. Het schot ging ver voor langs. Daarvoor werd al aan de andere kant een bal van de lijn gehaald op een vrije trap van Bram van Baren en een voorzet van Jasper van Dreumel gaat net achter Lars Spanbroek voorbij. Dat er niet meer gescoord werd was jammer. Tot het strafschopgebied liepen de aanvallen goed maar net dat laatste bepalende passje kwam er vaak niet. Verdedigend had DSZ het prima op orde, de centrale verdedigers Stijn ’t Jong en Pim van Wolferen hielden controle en de beide backs Luuk Derks en Mike Grisel konden regelmatig mee op komen of een eerste station zijn voor een aanval over de flanken. Ruststand dus een magere 1-0.

Direct na rust had Hatert een levensgrote kans. Een prachtige safe van Paul van Hees voorkwam een tegentreffer.  Na ruim 5 minuten kwam DSZ op een verdiende 2de treffer. Welles waar via een toegekende strafschop die benut werd door Jasper van Dreumel. Invaller Lars Tromp leek bij een van zijn eerste balcontacten te scoren met een fraaie vrije trap van 25 meter. De keeper kan het schot nog net uit de bovenhoek stompen. Ook Lars Spanbroek had een grote kans. Hij passeert de keeper maar is daarmee te ver naar buiten gedreven waardoor zijn schot in het zijnet belandt. Hatert komt na een half uur in de tweede helft onverwacht toch dichterbij. In een ondertal situatie vanwege een rode kaart voor natrappen weet het team toch te scoren. De 2-1 leek voor DSZ het startsein voor een eindoffensief. Zeker na een tweede rode kaart voor Hatert na alweer natrappen leken de poorten open staan voor DSZ. Met nog 3 treffers in de laatste 5 minuten weet DSZ dan toch het verschil in doelpunten uit te drukken. Op aangeven van Lars Tromp scoort routinier Roy Peters. Jasper van Dreumel scoort zijn 2de en in blessuretijd maakt ook Roy Peters zijn 2de . Bjorn Theunissen pikt een bal op na verkeerd uitverdedigen van Hatert en geeft Roy een niet te missen kans. Einduitslag 5-1. Het was deze middag nog zeker niet top voor DSZ. Maar er worden kansen gecreëerd en dat biedt zeker perspectief. Volgende week uit naar Dreumel.