Mag ik straks ook weer meedoen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

Foto: ve2cwj, pixabay

Door de coronacrisis komen steeds meer gezinnen in de financiële problemen. Keuzes moeten gemaakt worden en daardoor kunnen sommigen de contributie van de sportclub of cultuurlessen niet meer betalen.

Het is de afgelopen weken wel duidelijk geworden hoe belangrijk sport en cultuur is.

Armoede

Directeur van het Jeugdfonds Monique Maks: “Voor een rijk land als Nederland leven er al jaren veel te veel kinderen en jongeren in armere gezinnen. Nu veel bedrijven bezuinigen en omvallen, zal de werkloosheid en daarmee ook de armoede in ons land alleen maar toenemen. Kinderen mogen daar niet de dupe van worden en daarom roepen wij gezinnen op om zich bij ons te melden. We moeten sport en cultuur mogelijk blijven maken voor deze kinderen”.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil deze gezinnen laten weten dat zij op hun hulp kunnen rekenen. Ruim 272.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede, dat zijn maar liefst 2 kinderen per schoolklas. Dat is best veel en door de crisis, kan dat aantal stijgen. Straks zullen kinderen daadwerkelijk niet meer kunnen meedoen met hun leeftijdsgenootjes.

Terwijl het zo belangrijk is om buiten school ook samen te sporten of om je cultuurlessen zoals muziek of schilderles te kunnen blijven volgen.

Campagne

Directeur Monique Maks: “De realiteit is dat kinderen en jongeren die wekelijks naar de voetbalclub, dansschool of judovereniging gingen, in het nieuwe seizoen langs de zijlijn staan omdat hun ouders de contributie of het lesgeld niet meer kunnen betalen. Dat kan en mag niet zo zijn. Daarom starten we deze campagne. Wij willen laten zien dat we er voor armere gezinnen zijn. Ook nu.”

Ken je een kind die hierbij hulp kan gebruiken? Of het nu je eigen kind is of je treedt op als intermediair, meld je op de website Mag Ik Weer Meedoen en volg de aanwijzingen.

Heb of ken je geen kinderen maar wil je wel een steentje bijdragen? Ook dat kan via bovenstaande link.