AVIOS/DBV laat derbyzege glippen in blessuretijd

door Avios/DBV

Na een weekje vol heerlijke voorpret was het eindelijk zover. DE derby, uit bij Aquila. Extraatje dit seizoen is de koppositie van Aquila en de 2e plaats van AVIOS/DBV. Bij winst voor Aquila deze middag pakt de thuisclub de eerste periodetitel.

Ruim 600 toeschouwers waren er met dit lekkere weer op de derby afgekomen. Ze zagen dat AVIOS/DBV na 5 minuten verzuimde op voorsprong te komen. Daan zet Jurgen vogeltjevrij voor de keeper, de bal stuit via de onderkant van de lat weer het veld in. AVIOS/DBV heeft de gehele eerste helft een overwicht, Aquila komt nauwelijks aan voetballen toe. Jurgen schiet en kopt over maar scoort niet. Aan de andere kant kopt Conte een voorzet van Thijn over. Rust 0-0.

Binnen 1 minuut na rust scoort AVIOS/DBV wel de openingstreffer, Jurgen is attent in de rebound 0-1. Er ontstaat een leuke 2e helft, Aquila zoekt ook de aanval, en AVIOS/DBV krijgt heel veel ruimte. Helaas blijft een aantal behoorlijke kansen onbenut. In één van de aanvallen is centrale verdediger Steven mee opgekomen, alleen voor de keeper schiet hij helaas op de paal. AVIOS/DBV ontsnapt aan een penalty na een overtreding op Thijn en ziet Conte in het zijnet schieten. De punten lijken mee te kunnen naar Alphen/Maasbommel, maar niets is minder waar. In de 92e minuut is Conte alerter bij een rebound en die kansen zijn wel aan hem besteed. Hij redt hiermee een punt voor de thuisclub: 1-1.

Zoals het hoort bij deze derby was na afloop de kantine bomvol. Zijn mooie middagjes zo.

Komend weekend is AVIOS/DBV vrij, 18 november is er een thuiswedstrijd tegen Heumen, in Maasbommel om 14.30 uur.