Leones klimt naar zevende plaats na overwinning op Columbia

In een spannende wedstrijd in Apeldoorn wist Leones een lastige overwinning te behalen tegen Columbia, dat al officieel gedegradeerd is. De Leeuwenaren hadden het zwaar en pas tegen het einde van de match konden ze de zege veiligstellen.

De wedstrijd begon met Leones die sterk uit de startblokken kwam. Na een goede aanval kregen ze een grote kans, maar Bram Kooijmans miste net de benodigde precisie om de bal binnen te tikken. Columbia werd in de 25e minuut gevaarlijk, maar Jules Feelders wist de openingstreffer te voorkomen. Toch was het Tom Bello die even later de score opende, na goed werk van Furkan Aksoy.

Na de rust kwam Columbia terug en wist gelijk te maken. Het spel golfde op en neer met kansen aan beide zijden. Met nog tien minuten op de klok kopte invaller Daniƫl van Leest een corner van Bram Kooijmans binnen, waarmee Leones op voorsprong kwam. Vlak daarna vergrootte invaller Joshua Lopez Cuijten de voorsprong, wat resulteerde in een 1-3 overwinning voor Leones.

Dankzij deze overwinning klimt Leones naar de zevende plaats in het klassement, maar ze hebben slechts twee punten meer dan de nummer 9, die zich opmaakt voor de nacompetitie. Het belooft nog een spannend einde van het seizoen te worden voor beide teams.