Leones vrouwen verslagen: AZC wint spannende districtsbekerwedstrijd

Het vrouwenteam van Leones heeft met veel strijd en inzet gestreden, maar slaagde er uiteindelijk niet in om de halve finale van de districtsbeker te bereiken. Op een met toeschouwers gevuld veld, op het sportpark van Leones, moesten ze met 1-2 buigen voor het team van AZC uit Zutphen.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Leones, dat sterk uit de startblokken kwam en al snel enkele kansen creëerde. De grootste kans kwam na ongeveer twintig minuten toen een bal uit een hoekschop de lat van het AZC-doel raakte. Niet lang daarna kwam Leones op voorsprong dankzij een goal van Neeltje Bijleveld, nadat Maureen v.d. Heuvel de bal had ingeschoten en Bijleveld de rebound benutte. Echter, de voorsprong was van korte duur toen AZC via een aanval over de linkerkant de gelijkmaker scoorde met een bekeken schot in de benedenhoek.

Leones kreeg nog kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar miste onder andere een vrije positie en zag een goede kans gestopt door een verdedigster. Vlak voor rust moest Leones ook nog eens Das Isabel Franken vervangen vanwege een blessure. Ondanks nog een goede kans voor Maureen v.d. Heuvel, die naast kopte uit een voorzet van Romy v.d. Akker, gingen beide teams met een gelijke stand de rust in.

Na de rust kwam AZC sterk uit de kleedkamer en dwong al snel een goede redding af van de uitstekende Leones-doelvrouw Laurette van Hintum. Leones kreeg ook kansen, waaronder een schot van Sara Gerrits dat in het zijnet belandde, maar slaagde er niet in om opnieuw op voorsprong te komen. Halverwege de tweede helft wist AZC echter toch het net te vinden na een ongelukkige own goal uit een corner.

Leones zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren, zelfs door de doelvrouw naar voren te sturen, maar slaagde er niet in om de verdiende goal te maken. Ondanks een slotoffensief en vermoeid ogende speelsters aan beide kanten, wist AZC met wat geluk de overwinning binnen te halen en zich te plaatsen voor de halve finale.

Ondanks de teleurstelling mogen de vrouwen van Leones trots zijn op hun historische prestatie, met een grote opkomst van supporters en het behalen van de kwartfinales van de districtsbeker. Nu kunnen ze hun focus volledig richten op de competitie, waar ze nog steeds in de race zijn voor het kampioenschap, met slechts een achterstand van drie punten op koploper DIO’30, met nog zes wedstrijden te gaan.