Leones behaalt belangrijke overwinning tegen Schalkhaar: 2-1 triomf in thuiswedstrijd

Het voetbalteam Leones behaalde een belangrijke overwinning in hun thuiswedstrijd tegen Schalkhaar, waarbij ze drie punten aan hun totaal toevoegden. De wedstrijd begon traag, met weinig opwinding in de eerste helft. Helaas moest Leones een tegenvaller incasseren toen Haitam Chibane geblesseerd raakte en vervangen moest worden door Ilias el Hammouti, die later ook geblesseerd raakte.

In de tweede helft kreeg Leones meer kansen, waarbij Joshua Lopez Cuijten en Cas van der Wal gevaarlijk waren. Uiteindelijk wist Bram Kooijmans het doel te vinden, gevolgd door een tweede doelpunt van Joshua Lopez Cuijten na een aanval over rechts door Furkan Oksay. Schalkhaar kon hier weinig tegenover stellen, maar wist nog wel een penalty te scoren in blessuretijd nadat Floris Florussen een katachtige redding maakte maar vervolgens met rood werd weggestuurd.

Ondanks deze late tegentreffer behaalde Leones de overwinning met 2-1 en behielden ze hun zesde positie in de competitie. Met de achterstand op de koplopers die verminderde door puntverlies van andere teams, staat Leones er nog steeds goed voor. Hun volgende thuiswedstrijd zal tegen Vorden zijn, dat tiende staat in de competitie.