Leones blijft sterk na gelijkspel tegen DVC’26

Foto: CC0

Leones heeft zich goed hersteld in de wedstrijd tegen nummer 2 DVC’26, na een aantal mindere wedstrijden na de winterstop. Ondanks het feit dat DVC’26 zich bediende van veel kleine vervelende overtredingen, wist Leones prima voetbal te spelen in een hoog tempo. Hoewel ze in de tweede helft een numeriek overwicht hadden, kwamen ze niet verder dan een gelijkspel.

In de eerste helft begon Leones sterk en probeerden ze de opbouw van DVC’26 vroeg te verstoren. Toch kregen de gastheren de eerste grote kans, maar Jules Feelders wist met een katachtige reactie een doelpunt te voorkomen. Leones kwam op voorsprong toen Bram Kooijmans de bal uit de rebound kon schuiven, na een mooie actie van Haitam Chibane. DVC’26 trok de stand gelijk met een penalty van Wesley Mortier. Op slag van rust miste Jaap Jansen een kans om Leones op voorsprong te zetten.

Tien minuten in de tweede helft kreeg een speler van DVC’26 rood na een harde overtreding op Job Gielen. Ondanks een numerieke meerderheid slaagde Leones er niet in om te scoren, mede door uitstekende reddingen van de DVC’26 doelman. Ze claimden een penalty en zagen een doelpunt afgekeurd worden vanwege vermeend buitenspel.

Met dit gelijkspel blijft Leones op de zesde plaats staan in de ranglijst, met een achterstand van 9 punten op de koplopers. Komende zondag spelen ze thuis tegen Schalkhaar om 14.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen