Quinn Winkel triomfeert in NK Karting: Op weg naar een nieuw kampioenschap in 2024

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

HELMOND – Als er afgelopen weekend iemand glunderend op het podium in Helmond stond, dan was het wel Quinn Winkel. De 22-jarige topper werd tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van het NK karten gehuldigd voor zijn titel in de koningsklasse, waar hij de afgelopen zeven jaar naartoe had gewerkt.

“Er is nu echt een last van mijn schouders af”, zei hij met een grote lach op zijn gezicht. “Ik heb er zeven jaar naartoe gewerkt. Vier jaar lang lukte het me niet om kampioen te worden.” En dus heeft hij nu de hoofdprijs van het vaderlandse karten in zijn trofeeënkast staan.

Nu hij in die missie is geslaagd, betekent dat niet dat Quinn het nu rustig aan gaat doen. “Nee, ik ga voor mijn tweede titel dit jaar. Sinds Joey Hanssen (veelvoudig Nederlands kampioen KZ2, red.) is het niet meer voorgekomen dat iemand twee titels op rij won. Bij mij is het misschien net iets anders omdat er nu een last van mijn schouders is en ik vrijer kan rijden.”

Quinn staat er alvast goed voor. “Ik ben fysiek heel erg fit. De afstelling is altijd goed, de motortuner is goed. Dan gaat het gewoon om wat er tussen het stuur en het stoeltje zit, vooral het hoofd. De zenuwen namen het in de laatste race van vorig seizoen over en bijna ging het fout. Dat heeft het wel wat moeilijker gemaakt. Als ik het mentaal dit jaar goed op orde heb, dan denk ik dat we een nog mooier jaar kunnen hebben dan vorig jaar.”

Zijn programma voor het komende seizoen bestaat uitsluitend uit het NK. “Ik heb in 2022 al internationaal gereden, DKM, maar dat is qua budget niet meer te doen. KZ is gewoon de top van de kartsport. Het zal lastig worden om meer te rijden dan alleen bij Chrono (organisator van het NK, red.). Als ik mijn ritme kan behouden en veel kan rijden, dan denk ik dat ik misschien nog iets beter kan zijn dan vorig jaar. De snelheid is goed, mijn inzet is goed, de inzet van Gert (Jager, zijn monteur, red.) is goed, het team is goed. Alles is goed.”

En dus komt hij in 2024 opnieuw uit voor SP Motorsport van Stan Pex. “Het is zo’n mooi team. Ik zit er op mijn plek, voel me er zo goed thuis en krijg alle ondersteuning die ik nodig heb. Het loopt gewoon goed daar.” 

Door blattermedia.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen