Diosa overwint onstuimig weer en Unitas’28: 4-0 triomf in Balgoij

Foto: CC0

In het sfeervolle Balgoij stond afgelopen zondag een boeiend schouwspel op het programma, waar Unitas’28 de strijd aanging met Diosa in een uitwedstrijd die gekenmerkt werd door onstuimige weersomstandigheden. Ondanks de neerplenzen van regen was het speelveld verrassend goed begaanbaar. Desondanks moest de ploeg uit Wamel deze middag het hoofd buigen voor een gedreven tegenstander, wat resulteerde in hun eerste nederlaag van het seizoen.

Diosa liet meteen van zich spreken in de eerste helft, waarin zij tweemaal het net wisten te vinden. Rob Peters en Lou van Empel tekenden voor de treffers die het thuispubliek in vervoering brachten. Aan de overzijde slaagde de formatie van trainer Wout van Blijderveen er slechts één keer in om gevaar te stichten, maar Yekta Demirtas zag zijn schot ruimschoots naast het doel verdwijnen.

Na de rust ontvouwde zich een waar spektakel, zowel letterlijk als figuurlijk. Unitas’28 ontketende in de eerste tien minuten een offensief om de aansluitingstreffer te forceren, maar een kopbal van Rudie van Beuningen in de verre hoek deed die hoop teniet en bracht de stand op 3-0. De spanning steeg nog verder toen Rick Janssen met een prachtig afstandsschot de voorsprong van Diosa vergrootte naar 4-0. Zo sleepte Diosa verdiend de volle drie punten binnen.

Met deze overwinning in de achterzak kijkt Diosa reikhalzend uit naar de volgende uitdaging. Aanstaande zondag staat namelijk de krachtmeting met koploper Overasseltse Boys op het programma, een duel dat om 14.00 uur van start gaat. De supporters mogen zich opmaken voor een intense strijd tussen twee gedreven teams op zoek naar glorie op het voetbalveld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen