Quinn Winkel domineert NK KZ2-race in Berghem met dubbele overwinning

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

BERGHEM – Oppermachtig was hij, zondag op het kartcircuit van Berghem. Quinn Winkel uit Beneden-Leeuwen won tijdens de vijfde ronde van het NK KZ2 zowel de finale als de prefinale. Het gaat nu met tien punten voorsprong aan de leiding van de titelstrijd.

“We hebben nog één wedstrijd te gaan. Die is in Genk en daar deed ik het vorig jaar ook heel goed. We staan er nu heel goed voor om kampioen te worden”, concludeerde Quinn tevreden. Ik heb dit seizoen twee finales gewonnen van de vijf. In vier wedstrijden hadden we vier verschillende winnaars. Ik ben nu de eerste met twee overwinningen. Ik heb ook bijna alle wedstrijden op het podium. Gert Jager, mijn monteur b ij SP Motorsport, krijgt de kart altijd zo goed voor elkaar. Het is een perfect team. Ik kan me niet beter wensen.”

Dat uitte zich dan ook in zijn resultaten op de Brabantse piste. “Het hele weekend waren we snel. Alleen vanmorgen bij het tijdrijden liet ik wat tijd in mezelf zitten. Ik kon de theoretisch mogelijke tijd niet rijden. Ik haalde niet alles eruit, kortgezegd. In de kwalificatie al helemaal niet.”

“Ik kon wel constante snelle tijden rijden. Uiteindelijk werd ik tweede op drie duizendsten van een seconde. De top vijf zat binnen een tiende van een seconde, dus het zou sowieso close racing worden. Het is mooi als het dicht bij elkaar zit.”

In de prefinale startte Quinn aan de buitenkant en pakte direct kopstart. “Ik had eigenlijk niet de juiste snelheid. Maar door slim rijden heb ik de race toch kunnen winnen. Ik heb de jongens precies geblokkeerd waar het moest en zo heb ik de hele wedstrijd de leiding behouden.”

Dat betekende dat hij in de finale vanaf poleposition mocht starten. “Die ging wel ietsjes minder dan de prefinale. Ik had bij de start wheelspin en kwam daardoor niet lekker weg. Ik ben daardoor als de nummer twee de eerste ronde in gegaan. Ik heb wel Jeffrey Fikse van me af weten te houden.”

En toen moest hij nog Daniël Tenback zien in te halen. “Ik was meteen heel snel, dus ik kon Daniël na drie rondjes in bocht één inhalen. Die bocht is eigenlijk geen plek om dat met een KZ-kart te doen. Maar ik had zo’n goede run uit de laatste bocht dat ik dacht: ik doe het gewoon.”

Hij vervolgde: “Hij zag me gelukkig op tijd. Toen kon ik hem mooi inhalen. Daarna was het gewoon managen. De banden raakten een beetje oververhit, dus dat betekende een rondje rustig aan doen en dan weer trappen. Zo heb ik de jongens op afstand kunnen houden en de prefinale en de finale kunnen winnen!”

Quinn bedankt Gert Jager, Sander Dekkers, Stan Pex en zijn ouders. “Zij zorgen ervoor dat ik hier nu kan staan en steeds op het podium kom en win.”

Door: blattermedia.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen