Leones wint van streekgenoot Woezik

Foto: CC0

Op eigen sportpark heeft het eerste elftal van Leones Woezik met 2-0 verslagen. In een duel waar passie en strijd de wedstrijd dicteerden kwamen de Leeuwenaren als winnaar uit de strijd waarmee een belangrijke stap richting lijfsbehoud werd genomen.

Al in het eerste kwartier van de wedstrijd werd duidelijk dat er voor beide ploegen veel op het spel stond. Aangezien de ploegen evenveel punten hadden voor dit duel was het vooraf duidelijk dat de verliezer van het treffen bijzonder slechte zaken zou doen op de ranglijst. Beide ploegen gooiden daarom ook veel fysieke kracht in de strijd, een harde ingreep, tackle of harde schouderduw werd door niemand geschuwd. Ondanks dit alles betekende dit niet dat het voetbal ook profiteerde van het harde duelleren. Beide ploegen kwamen er maar mondjesmaat aan te pas en van mooi voetbal was geen sprake. Pas na een halfuur kwam Leones tot een scoringskans toen Bram Kooijmans één op één met de keeper kwam te staan, die vervolgens goed redding bood. Niet veel later ging de dan toch wel de hatelijke brilstand van het bord toen Dylan van der Ven uit een rebound beheerst de bal de netten instuurde. Leones leek vlak voor rust het karwei al enigszins te klaren, maar toen Marc Harlaux na een prachtige voorzet van Bram Kooijmans voor de 2-0 kon aanleggen ontbrak het aan precisie bij de middenvelder.

Ook in de tweede helft werd er in aanvallend opzicht niet veel gecreëerd. Het eerste speldenprikje kwam van Daniël van Leest, die een corner maar nipt over de lat kopte. Door de voorsprong van Leones en het matige spel van de blauw-witten uit Wijchen leek de wedstrijd al in het slop te zitten nog voordat Woezik aan een slotoffensief was begonnen. Leones had de zaken in de defensie goed op orde en het centrale duo bestaande uit Bram van Tiem en Floris Florussen zorgde er met vele ingrepen voor dat Woezik geen voet aan de grond kreeg in de Lauwse zestienmeter. Vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Joshua Lopez Cuijten schoot de afgeketste inzet van invaller Martijn Hempenius onberispelijk tegen de touwen. Eindstand 2-0.

Door deze overwinning neemt Leones afstand van de Wijchenaren en staat het nu op de (veilige) negende plaats. Volgende week speelt ’t Urste een uitwedstrijd tegen Columbia in Apeldoorn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen