Laatste kans voor aanvragen € 250,- voor jongerenactiviteiten vanwege corona

Foto: CC0

Beneden-Leeuwen – Veel verenigingen en inwonersgroepen hebben al gebruik gemaakt van de tijdelijke regeling om activiteiten voor jongeren in deze coronatijd te organiseren. Van de € 10.000,- die de gemeente West Maas en Waal van de Rijksoverheid heeft gekregen, is nu nog € 1.675,- over. Wie nog een bijdrage van € 250,- wil aanvragen moet dus opschieten. Want op is op.

Aanvragen via Sociom

Er gelden maar een paar spelregels om een bijdrage te kunnen krijgen. Zo moet onder meer de activiteit uiterlijk 16 mei 2021 worden gehouden en jongeren helpen zelf mee. Welzijnsorganisatie Sociom voert de regeling uit voor de gemeente. Voor aanvragen en meer informatie kunnen aanvragers terecht bij jongerenwerker Maurits Badal via [email protected]

Activiteiten stimuleren

Door corona zijn er weinig activiteiten voor jongeren. Hierdoor hebben ze minder uitdaging. En minder actief zijn is niet goed voor de gezondheid. Daarom wil de gemeente met een bijdrage van € 250,- activiteiten voor jongeren tot en met 19 jaar stimuleren. In bepaalde gevallen, is een hogere bijdrage mogelijk.

Reacties