Overweldigend Succes voor Tweede Wereldoorlog Tentoonstelling in Alphen

14 okt , 14:47 Nieuws
whatsapp image 2024 10 14 at 075400
West Maas en Waal Nieuws
Het afgelopen weekend was het een drukte van belang in dorpshuis De Hucht in Alphen aan de Maas. De tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog trok honderden bezoekers, die buiten al werden verwelkomd door enkele militaire voertuigen. Het echte spektakel vond echter binnen plaats, waar de zorgvuldig samengestelde tentoonstelling veel belangstelling en lof kreeg.
De organisatie van de tentoonstelling lag in handen van Ben van Dijk en Grad van de Wert, leden van de werkgroep Historisch Alphen aan de Maas, die de bezoekers vol trots ontvingen. De expositie bood een indrukwekkende hoeveelheid nieuwe informatie over de oorlogsjaren in Alphen. Bezoekers doken dieper in de lokale geschiedenis en ontdekten nieuwe verhalen en feiten. Een van de hoogtepunten was de bijdrage van Nickie Kellenaars, die met haar eigen tentoonstelling veel indruk maakte op het publiek.
Een bijzonder verrassende ontdekking voor velen was het bestaan van een tijdelijk vliegveld in de uiterwaarden, van waar anderhalve maand een startbaan heeft gelegen tijdens de oorlog. Onder aan de dijk waren zelfs onderkomens ingericht voor zes vliegtuigen, een feit dat voor veel bezoekers nieuw was. De tentoonstelling bood ook een doorlopende film, gemaakt door Grad van de Wert, die de oorlogsjaren in Alphen in beeld bracht.
Met hoofden vol nieuwe kennis en verhalen keerden de bezoekers tevreden huiswaarts. De tentoonstelling bleek een groot succes, niet alleen door de grote opkomst, maar ook door de enthousiaste reacties van het publiek. De werkgroep Historisch Alphen aan de Maas heeft met dit evenement de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog op indrukwekkende wijze opnieuw tot leven gebracht, en het resultaat zal nog lang in de herinnering van de aanwezigen blijven.