Naomi Hoekstra nieuwe districtschef politie Gelderland-Midden

Foto: Ed Leatemia

Naomi Hoekstra (45) start per 1 augustus als de nieuwe chef van het district Gelderland-Midden van de politie in de eenheid Oost-Nederland.

Zij volgt daarmee Rini Strijbosch op, die leiding gaf aan het district sinds de start van de nationale politie in 2013; hij gaat het hoofd Bedrijfsvoering van de eenheidsleiding Oost-Nederland ondersteunen en bijdragen aan de doorontwikkeling van de bedrijfsvoering.

De nieuwe districtchef werkt nu in een vergelijkbare functie in Drenthe (Noord-Nederland) en was eerder onder meer teamchef in Leeuwarden en van andere teams in de provincie Groningen. Voor Naomi wordt Gelderland-Midden al met al een nieuw werkgebied.

Vrolijke veerkracht

Naomi heeft veel zin in deze nieuwe stap. “Waar ik ook werk, de politie is relevant en van waarde maar dat is geen rustig bezit: daar moeten we permanent aan werken. De samenleving wordt digitaler (en misschien ook wel anoniemer), je ziet hier en daar tegenstellingen tussen mensen en groepen. Maar wat ik het mooie aan dit vak vind, is dat wij als politie -als we het goed doen- ook echt kunnen verbinden. We zijn professionals en samen met onze partners kunnen we werken aan veiligheid voor de burgers, want daar draait alles om”.

Naomi omschrijft zichzelf als passievol. “Ik denk dat dit uitstraalt en inspirerend kan werken. De term ‘vrolijke veerkracht’ is wel op mij van toepassing. Om je heen kijken, ongebaande paden bewandelen, uitproberen. En dan genieten als iets goed uitpakt. En als het niet lukt dan moet je leren, opstaan en weer met goede moed verder gaan”.

Samenwerken

Pim Miltenburg, plaatsvervangend chef van de eenheid Oost-Nederland is enthousiast over de komst van Naomi. ‘We zochten iemand die gepokt en gemazeld is in het operationele politiewerk en ervaring heeft in het leiden van een district in een complexe bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om het vermogen om goed samen te werken, intern en extern. Naomi heeft ons daar zeer in overtuigd en we hebben het volste vertrouwen dat zij het district in haar werk en haar prestaties verder weet te ontwikkelen. We zijn blij met haar komst”.

Gelderland-Midden

Het district Gelderland-Midden omvat de gemeenten Zevenaar, Duiven, Westervoort, Doesburg, Rheden, Rozendaal, Renkum, Wageningen, Ede, Barneveld, Scherpenzeel, Nijkerk, Lingewaard, Overbetuwe en Arnhem. In het gebied wonen circa 670.000 inwoners. Het district Gelderland Midden bestaat uit 8 basisteams, de districtsrecherche en kent een omvang van bijna 980 fte.

Na 1 augustus zal Naomi zich nader voorstellen aan het bestuur, het publiek en de media.

Bron: Politie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen