Leerlingen Pax Christi College winnen debat met raadsleden

Foto: Gemeente West Maas en Waal

Na een fanatiek en leuk debat met raadsleden van de gemeente West Maas en Waal zijn de leerlingen van het Pax Christi College woensdag als winnaar uit de bus gekomen. De jury, onder toezicht van wethouder Bert van Swam, was onder de indruk van de argumenten van de leerlingen.

In de raadzaal werden drie stellingen ingeleid door oud-leerlingen, burgemeester Vincent van Neerbos en de wethouder. Het ging over veel verschillende onderwerpen. Zoals vuurwerkvrije zones, een verbod op lachgas en stemmen vanaf zestien jaar.

Voor of tegen

Net als in andere debatwedstrijden mochten de deelnemers niet kiezen of ze voor of tegen waren. Ze kregen door middel van een loting kort van tevoren te horen welke kant ze moesten verdedigen. Dit bleek voor de leerlingen geen enkel probleem. En met goed voorbereide argumenten wisten ze de jury te overtuigen. Hierdoor ging de allereerste wisseltrofee mee naar het Pax Christi College.

Debat vaker organiseren

Als het aan wethouder Bert van Swam ligt organiseert de gemeente deze wedstrijd vaker. ,,Het is belangrijk dat we jongeren betrekken bij de lokale politiek. Dit is een leuke en actieve manier om dat voor elkaar te krijgen.” Voor nu staat de beker dus in het klaslokaal. Maar de gemeente is erop gebrand om deze weer in handen te krijgen!

Reacties