Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe

Foto: Reinier Jansen

Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal krijgt nu ook een mobiele vorm. Dit Mobiel Digi-Taalhuis is in juli van start gegaan.

Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal zit in de bibliotheek in MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Daar kunt u terecht wanneer u beter wil leren lezen, schrijven, spreken of rekenen. Ook mensen die digitale vaardigheden willen oefenen zoals mailen en appen kunnen hier terecht. Dit kan in een groep, of met een taalvrijwilliger, of onder begeleiding van de taaldocent Marianne Herckenrath.

Vanaf 4 juli is er ook een mobiele vorm van het Digi-Taalhuis. Het Mobiel Digi-Taalhuis komt als u wilt met een bus bij u in de buurt. Om trainingen of informatie te geven. Zo worden alle kernen binnen de gemeente bereikt.
Op woensdagmiddag 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december komt het Mobiel Digi-Taalhuis naar de bibliotheek in Dreumel. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur waar u met uw vragen terecht kunt.
Wilt u zelf een dat de bus bij u in de buurt komt? Dan kunt u mailen naar [email protected]

Promotie Digi-Taalhuis

Om het Digi-Taalhuis te promoten wordt de bus ingezet bij verschillende evenementen in West Maas en Waal. Te denken valt aan beurzen zoals ‘Thuis met het Grootste Gemak’.
De bus heeft een selectie van materialen om in te kijken. Lesmaterialen en leesboekjes in makkelijke taal, laptops, en promotiematerialen. Er worden cursussen verzorgd aan mensen die weinig of geen ervaring hebben met de computer. Deze cursus heet Klik en Tik (mailen, en het internet op). En er is de cursus Digisterker: hoe maakt u een Digi-D aan, hoe werkt de Digi-D app. Maar ook hoe zoekt u op de site van de gemeente en andere overheids-sites. En er wordt uitgelegd wat het gevaar van phishing is.

Subsidie Provincie Gelderland

De Provincie Gelderland heeft het Mobiel Digi-Taalhuis mogelijk gemaakt door het geven van subsidie. Autobedrijf Van Oijen in Beneden-Leeuwen levert de bus. In de toekomst zullen ook anderen van deze bus gebruik kunnen maken. Bijvoorbeeld als dorpsbus om personen in te vervoeren.

Meer informatie

Meer informatie over het (Mobiel) Digi-Taalhuis, of aanmelden als deelnemer of als taalvrijwilliger, kan via: [email protected] Of u kun bellen met Marianne Herckenrath, telefoon 06-23128794. Binnenlopen in het Digi-Taalhuis in MFA De Rosmolen kan ook. Tijdens de openingstijden op maandag van 10.45 – 11.45 uur en woensdag van 09.00 – 12.00 uur.

 

Foto: Reinier Jansen

Reacties