Bijna 800 deelnemers bij PAX Sportolympiade!

Foto: CC0

Donderdag 13 juni zijn de kunstgrasvelden van DIO’30 het terrein voor de PAX-Sportolympiade. Een actieve en sportieve dag voor bijna 800 leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal.

De dag wordt georganiseerd door het PAX vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal.
In feite ligt de organisatie in handen van de leerlingen van de Pax. Zij, als oud-leerlingen van de basisscholen in de regio, organiseren deze dag voor de huidige leerlingen van die scholen. En wellicht ook de toekomstige leerlingen van de PAX.
Natuurlijk worden de PAX-leerlingen hierbij begeleid door de PAX-sportdocenten.

Méér deelnemers

Dit jaar is de Sportolympiade er voor de elfde keer! Van de 17 basisscholen doen er 16 mee! Eén school is helaas verhinderd i.v.m. andere schoolactiviteiten. Met deze grote deelname is deze elfde editie weer een succes. De bijna 800 basisschoolleerlingen maken kennis met uiteenlopende sport- en beweegactiviteiten waarbij actief zijn, samenwerken en plezier belangrijk is. Ongeveer 40 VMBO-leerlingen van de richting LO-2 zullen er al hun energie en enthousiasme in stoppen. Zowel in de voorbereiding als uitvoering heeft iedereen een taak. Op die manier proberen ze er een topdag voor de leerlingen van de basisscholen van te maken. En daarmee ook een geweldige succesbeleving voor zichzelf in het kader van hun stage.

 

Vanuit het platform Actief Maas en Waal is in 2009 de MAS Sportolympiade geïnitieerd.
Sindsdien wordt die jaarlijks georganiseerd. De leerlingen van het PAX VMBO-T leerjaar 3 schoolrichting LO-2 helpen in de organisatie in het kader van hun stage. Ze hebben bewust gekozen voor de richting sport en bewegen (LO-2) en het ondersteunen van het evenement de Sportolympiade. Deze leerlingen worden hierbij begeleid door twee sportdocenten van het PAX, in o.a. het organiseren en een spel leiden.

Reacties