Feestelijke aftrap Zwerfafvalbrigade Alphen

Foto: CC0

Na Dreumel zijn nu ook inwoners uit Alphen aan de slag gegaan om zwerfafval in de omgeving aan te pakken. Wethouder Ton de Vree gaf zaterdagochtend 25 mei het feestelijke startsein van de tweede zwerfafvalbrigade in West Maas en Waal.

De Zwerfafvalbrigade komt tot stand door samenwerking tussen de bewoners van Alphen, het dorpsplatform Stichting Leefbaar Alphen Gelderland, de gemeente West Maas en Waal en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Na een succesvolle informatieavond begin april over de zwerfafvalbrigade, bleek er voldoende belangstelling te zijn om samen aan de slag te gaan.

Brigade

Een zwerfafvalbrigade is een nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval, die in andere Gelderse gemeenten goed blijkt te werken. Het accent bij de zwerfafvalbrigade ligt op een positieve en gezamenlijke inzet: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfafval op te ruimen en er is snel en zichbaar resultaat. Zo wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat een zwaan-kleef-aan effect.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen