De Mariaschool winnaar derde Kindergemeenteraad West Maas en Waal

Foto: West Maas en Waal

In aanwezigheid van ruim 130 vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen, raadsleden en andere belangstellenden op de publieke tribune begon donderdag om 18.00 uur de Kinderraadsvergadering. Het was een spannende vergadering. De jeugdige raadsleden hadden drie stemrondes nodig om tot een uitslag te komen. Het winnende project is ‘Groep 8 zorgt’ van De Mariaschool uit Boven-Leeuwen. Het thema dit jaar was ‘Meer plezier met elkaar’.

Spelletjesmiddagen met ouderen

De leerlingen van De Mariaschool willen met ‘Groep 8 zorgt’ een gezellig spelletjesochtend of -middag organiseren. Bedoeld voor ouderen uit de gemeente West Maas en Waal. Ze gaan spelletjes spelen in zorgcentrum St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen, zorgcentrum St. Barbara in Dreumel en in Kulturhus D’n Dulper in Boven-Leeuwen. De basisschoolleerlingen gaan op visite bij de zorgcentra. In D’n Dulper wordt samengewerkt met het project ‘Koken met ouderen’. De middag wordt daar afgesloten met een bingo.

Cheque

De leerlingen kregen een cheque ter waarde van vijfduizend euro uitgereikt door de voorzitter van de Raadsvergadering, burgemeester Vincent van Neerbos. Het project zal zo snel mogelijk gerealiseerd worden.

Op donderdag 16 mei hield de gemeente West Maas en Waal in samenwerking met ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat – de derde Kindergemeenteraad. Aan dit project namen veertig leerlingen van vijf basisscholen deel. De leerlingen hebben zich de hele middag voorbereid op de echte raadsvergadering.

 

Reacties