College bezoekt bronsgieterij Atelier80

Foto: Gemeente West Maas en Waal

Het college van B en W van West Maas en Waal bezoekt, op uitnodiging of op eigen initiatief, regelmatig bedrijven in West Maas en Waal. Onlangs waren zij te gast bij bronsgieterij Atelier80 in Dreumel.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de bronsgieterij sinds 1980. Bij Atelier80 wordt het brons gegoten via de ‘Verloren-Was’-methode. Kunstenaars uit heel Europa komen bij dit bedrijf in Dreumel voor het vervaardigen van hun ontwerpen, zoals beelden of andere voorwerpen.

In 2016 heeft eigenaar Theo van den Heuvel samen met zijn twee oudste zoons een vof opgericht, waardoor de bronsgieterij een familiebedrijf werd. Sinds zijn zoons, Mathijs en Mees, onderdeel zijn van het bedrijf, worden veel nieuwe klanten binnengehaald via social media. Op Facebook en Instagram delen de broers regelmatig unieke beelden van werkzaamheden en kunstwerken.

Bezoek ontvangen?

Ondernemers die belangstelling hebben voor een bezoek van het college aan hun bedrijf, kunnen contact opnemen met bedrijfscontactfunctionaris J. (Jaimy) Hattu via T: (0487) 599 549 of E: [email protected]

Reacties