Gemeente West Maas en Waal heeft nieuwe website

Foto: CC0

De gemeente West Maas en Waal heeft een nieuwe website. De indeling van deze site is tot stand gekomen met behulp van inbreng van inwoners.

De website ziet er frisser en eigentijdser uit. Als inwoner, ondernemer of willekeurige bezoeker is de informatie bovendien sneller en gemakkelijker te vinden. De informatie die op de vorige website het meest werd gezocht, staat meteen op de nieuwe homepage. Daarnaast is er een duidelijke zoekfunctie op iedere pagina. En uiteraard werkt deze website ook goed op telefoon of tablet.

Veel online regelen

Burgemeester Vincent van Neerbos: ‘Wij vinden het belangrijk dat inwoners en ondernemers zoveel mogelijk online kunnen regelen. Wel zo handig en gemakkelijk. Veel kan nu op deze website al geregeld worden. Maar we blijven de website verbeteren zodat die steeds meer online mogelijkheden biedt”.

Toegankelijke website

De website voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Dit zijn internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Zodat bezoekers die niet goed zien of moeite hebben met ingewikkelde teksten, ook de website kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kleurenblinden, doven, mensen met dyslexie en mensen die de Nederlandse taal minder goed machtig zijn. Het is mogelijk om de letters te vergroten en de website heeft een voorleesfunctie.

Veel input van gebruikers

Bij het maken van deze site betrok de gemeente inwoners. Vincent van Neerbos: ‘Dat vinden we belangrijk, want alleen een bezoeker kan ons vertellen waar informatie logisch staat. Online hebben we maar liefst honderd reacties ontvangen. Dat heeft ons erg geholpen. Uiteraard staan wij altijd open voor verbeteringen. Op de website kan iedereen dat op iedere pagina gemakkelijk aangeven’.

Reacties