Lewabo Huisman Groep trotse koploper eredivisie

Foto: CC0

Na de tweede speeldag van de Eredivisie Heren is er één koploper met een flinke voorsprong, een groep achtervolgers en zitten er drie teams rond of in de gevarenzone. Kortom; het was weer een spannende competitiedag in de hoogste klasse van het mannentennis.

Lewabo Huisman Groep – Healthcity Arnolduspark 6-0

Na de eerste speeldag al met 5-1 te hebben gewonnen, deed Lewabo Huisman Groep het op dag twee van de Eredivisie tennis nog een stapje beter. De gastheer uit Beneden-Leeuwen gunde Healthcity Arnolduspark geen enkel punt.

Jesper de Jong kende wel veel moeite om de Belg Germain Gigounon aan de kant te zetten. Nadat twee sets met 6-4 gelijk werden verdeeld, viel de beslissing pas na 12 games in de derde set. De Nederlands Kampioen tot en met 18 jaar versloeg zijn 29-jarige opponent met 7-5 in de beslissende set. De overige singles waren allemaal in straight sets een prooi voor de thuisclub, waardoor Stefan Wauters, Remko de Rijke en Justin Eleveld na twee speelrondes in het enkelspel nog ongeslagen zijn.

In het dubbelspel maakte Thiemo de Bakker aan de zijde van Eleveld voor het eerst deze competitie zijn opwachting voor Lewabo Huisman Groep. Het duo versloeg middels een supertiebreak Dennis van Scheppingen en Gigounon. De Rijke en Wauters waren in het tweede dubbelspel in twee sets te sterk voor Stefan Bergman en Patrick Elias, waardoor Healthcity Arnolduspark zonder punten de lange rit terug naar Hoofddorp moest maken.

Reacties