Altforst is een pareltje rijker

Foto: Gemeente West Maas en Waal

De veertig jaar oude houten brug over de wetering in Altforst is vervangen. Deze brug is de verbinding tussen de Sluissewal en de dorpskern van Altforst en maakt onderdeel uit van een veel gebruikt fietsknooppunten netwerk. Naast fietsers maken ook veel wandelaars en natuurlijk de inwoners van Altforst gebruik van deze brug.

De gemeente heeft een (voorlopig) ontwerp van de brug voorgelegd aan het dorpsplatform. Daarop hebben zij allerlei opmerkingen gemaakt en aanvullingen gedaan. Ze hebben ook het type brug gekozen. Wethouder Ans Mol: “Een mooie manier van participatie van inwoners bij een gemeentelijk project.”

Onderhoudsvrije brug

De brug was aan vervanging toe. Dit bleek uit het onderhoudsprogramma van de gemeente én uit een bruginspectie. De nieuwe brug is gemaakt van een composiet; een zeer duurzaam en onderhoudsvrij materiaal. De leuningen zijn van hardhout. Dit geeft het geheel een nostalgische uitstraling. De brug is vijftien meter lang en overspant de wetering in één keer. De nieuwe brug is breder dan de oude en daardoor beter geschikt voor fietsers.

Een nieuw pareltje voor Altforst. Voor menig bezoeker uit de tijd van discotheek De Kikvorsch een nostalgisch bruggetje!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen