Stimuleringsbijdrage voor recreatieve initiatieven

Foto: CC0

Kansrijke initiatieven op het gebied van vrijetijdseconomie kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringsbijdrage van de gemeente West Maas en Waal. Aanvragen kunnen ingediend worden bij het Platform Recreatie en Toerisme (PRET).

Het vastgestelde thema voor dit jaar is ‘aantrekkende werking van de Gouden Ham’. Ieder kwartaal komt het Platform Recreatie en Toerisme bij elkaar om ingediende aanvragen te bespreken. Wanneer de initiatieven kunnen leiden tot een economische impuls en voldoen aan de voorwaarden komen ze in aanmerking voor een financiële bijdrage.

Het initiatief ‘Dagje aan de Maas’ van Stichting Maasmeanders is zo’n initiatief dat in het eerste kwartaal van 2019 een stimuleringsbijdrage toegekend kreeg. De Dreumelse Oldtimer Tractor Club en Stichting Oranjecomité Dreumel hebben een waarderingsbijdrage ontvangen om hun originele initiatieven dit voorjaar te kunnen realiseren.

Wethouder Bos: ,,Mooi om te zien hoe deze initiatieven toeristen naar onze gemeente trekken. Dat stimuleren wij graag door middel van deze subsidie”.

Heeft u ook een initiatief op het gebied van vrijetijdseconomie? Dien uw aanvraag in via het online aanvraagformulier. Meer informatie over het Platform Recreatie en Toerisme en het aanvraagformulier vindt u op www.westmaasenwaal.nl/platformRET.

Reacties