West Maas en Waal begint zwerfafvalbrigades

Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Stichting Landschapsbeheer Gelderland gaat, in samenwerking met gemeente West Maas en Waal twee zwerfafvalbrigades opstarten. Hierbij werkt Stichting Landschapsbeheer nauw samen met de dorpsplatforms. Een zwerfafvalbrigade is een nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval, die in andere Gelderse gemeenten goed blijkt te werken. Woensdagavond 3 april is er een startbijeenkomst voor de zwerfafvalbrigade in Dreumel en Alphen. Geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom.

Zwerfafvalbrigade

Een zwerfafvalbrigade is een lokale groep inwoners, die regelmatig zwerfafval in hun omgeving opruimt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland faciliteert met hesjes, knijpers en vuilniszakken, organiseert afspraken met de gemeente over het afhalen van de zakken opgehaald zwerfafval en zorgt voor een handige Whatsapp-groep voor de vrijwilligers. De eerste zwerfavalbrigade komt in Dreumel en Alphen, de tweede zwerfafvalbrigade in de omgeving Appeltern en Altforst.

Samen werken aan een aantrekkelijke omgeving

Het accent bij de zwerfafvalbrigade ligt hierbij op een positief en een gezamenlijk resultaat: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfafval op te ruimen, iedereen kan het initiatief nemen en u doet alleen mee als u zin en tijd heeft. Zo is er snel resultaat en wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat een zwaan-kleef-aan-effect.

Startbijeenkomst

Woensdagavond 3 april is er van 19.30 tot 21.00 uur een startbijeenkomst in het dorpshuis D’n Hoender in Dreumel. Het concept zelfredzame zwerfafvalbrigades wordt uitgebreid toegelicht. Iedereen is daarbij van harte welkom.

 

Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen