Tussenstand verkiezing mooiste hond: Senna staat bovenaan

Foto: Inge van Teeffelen

De verkiezing mooiste hond van Nederland is in volle gang. Tot en met 12 maart 2019 kan iedereen via http://www.mooistehond.nl stemmen op zijn of haar mooiste hond. Je mag maximaal 1 keer per e-mailadres een stem uitbrengen.

 

De eerste tussenstanden zijn 19 februari bekend gemaakt. In West Maas en Waal staat op dit moment Senna van Inge van Teeffelen bovenaan. Nummer twee is Budo van Sacha Martinius. Inge schrijft over haar hond: ,,Ik vind Senna de mooiste hond van Nederland omdat ze er mooi uit ziet maar vooral omdat ze een mooi karakter heeft. Ik zit zelf in een rolstoel en Senna is nu al mijn maatje voor het leven en gaat mij helpen om zelfstandiger te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

 

Senna (foto: Inge van Teeffelen)

 

 

 

Budo (foto: Sacha Martinius)

 

Gemeentelijke, provinciale en landelijke winnaars

De mooiste honden maken kans op de gemeentelijke of provinciale titel op basis van de meeste stemmen. Er zijn minimaal dertig stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury.

 

Award-uitreiking

De verkiezing van de Mooiste Hond 2019 wordt tijdens Animal Event in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek op zondag 5 mei afgesloten met een spannende finale. Alle gemeentelijke winnaars kunnen tijdens Animal Event op 3, 4 en 5 mei hun certificaat ophalen in de stand van Farm Food, ze ontvangen één gratis toegangskaart voor het evenement. Alle provinciewinnaars ontvangen twee tickets en worden uitgenodigd voor de spannende finale tijdens Animal Event op zondag 5 mei. Honden die bij de provinciale verkiezing als tweede zijn geëindigd worden uitgenodigd voor de voorronde op zondag 5 mei. De winnaar van de voorronde krijgt een wildcard voor de finale. De voorronde en finale op zondag 5 mei worden beoordeeld door een deskundige jury.

De verkiezing ‘Mooiste hond van Nederland’ wordt mede mogelijk gemaakt door Farm Food Hondenvoeding en Animal Event, en is naar idee van Pronk’s Dogshop.

Onder de stemmers worden tien sets van twee VIP-kaarten voor het Animal Event verloot.

 

 

 

 

 

 

1 Senna van baasje Inge van Teeffelen uit Beneden-Leeuwen
2 Budo van baasje Sacha Martinius uit Wamel

Reacties